I sista skälvande .................

Gott nytt år

Må 2009 bli ett år av glädje, kärlek och ...................


Ett år är snart slut

Det är bara ett par dagar kvar tills även detta år kan läggas till handlingarna och jag tänkte försöka summera.
Egentligen har det inte hänt så mycket. Jag har bytt jobb, från anstalt till behandlingshem.
Sonen har blivit tonåring med allt vad det innebär.
Börsen har fått fnatt vilket påverkat många, även oss
Min allra bästa vän har bott ett helt år i främmande land och jag saknar henne oerhört mycket trots att vi inte tappat bort varandra.
Familjens stora grabb har fyllt 20 år och förväntas nu vara vuxen.
Både Asta och Astrid överlevde. (våra katter, vi har haft en enorm otur med katter tidigare)
Vi hade en intressant sommarsemester i Spanien där allt som kunde gå åt pipsvängen gjorde så.
Min själs älskade är världens bästa och jag oerhört lyckligt lottad att han står ut med mig och mina nycker.
jag är frisk och har ett jobb.
Jag har det väldigt bra.

Granen står så grön o grann.................

 

Till er alla från mig

EN RIKTIGT GOD JUL


Självmord i häkte o anstalt

I våras tog en man livet av sig i häktet i Mariestad genom att hänga sig på toaletten. Ja, egentligen tog han inte livet av sig, han försökte. Men vårdarna som upptäckte mannen fattade inte att han borde tas ned utan stängde och LÅSTE dörren i väntan på ambulans. Det hela slutade med att ambulansmännen 9 minuter senare fick ner och igång honom, men han avled 2 dygn senare på sjukhus.
Att folk har har suicidtankar i våra häkten och fängelser verkar åtminstone för vår kära generaldirektör Lars Nylén komma som en total överraskning. Jag kan iaf inte komma på någon annan förklaring till att han efter denna och en del andra tveksamma ingripanden drabbades av lite lätt panik och snabbt som ögat gick ut i media och förklarade att alla som jobbar inom dessa områden omedelbums skulle utbildas i suicidprevention, något som kanske borde vara en självklarhet redan innan, men så var det inte.
Ni som känner mig vet att jag under en tid jobbade på Norrtäljeanstalten, ett jobb som jag trivdes bra med, men som pga långa resvägar samt urusel ledning fick mig att tappa gnistan.
Jag xtraknäcker dock fortfarande där eftersom jag gillar själva jobbet och mina fantastiska kollegor (ja, alla är inte inkompetenta idioter som jobbar i kriminalvården)
Strax efter att GD gått ut och deklarerat att nu skulle alla utbildas så kom jag till antalten för ett av mina extrapass. På anslagstavlan i vaktrummet hänger det en sekatör och över sitter det en lapp med ordet: Hängningssekatör. Jag frågade mina kollegor vad det var och svaret blev " Den är till för att vi ska kunna klippa ner dom om dom försöker hänga sig"
Nej kära vänner, jag skojar inte. Detta var på fullt allvar.
Nu är det här året snart slut. Jag har ännu inte sett röken av någon suicidpreventionsutbildning och detsamma gäller många av mina  kollegor på anstalten.
Däremot har enligt GD 3000 personer som jobbar i våra häkten minsann fått utbildning, vilket är fantastiskt med tanke på att så många inte finns anställda i den verksamheten
Inom anstalt så har många varit på en infoträff på ca 4 timmar  som letts av ansvarig sjuksköterska på respektive anstalt, men att det skulle vara själva utbildningen????? Nej, det är det nog inte många som förstått.
För er som är intresserade så har Kaliber i P1 gjort flera reportage i ämnet

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1316&Artikel=2441321

Höger eller vänster

Jag är född i en "röd" familj, där mamma var sosse och pappa moderat.

Nu kanske ni undrar hur en moderat kan vara röd, inga problem.........

Så blå så att du blivit ultraviolett, det var min far det.

Eftersom jag är uppväxt med endast min mor så gjorde jag som så många andra ungdomar revolution. Detta innebar att jag gick med i Muf när jag var 14 år. Inte för att jag visste varför utan bara för att mamma va sosse och jag visste att det skulle reta livet ur henne. Dessutom är hon den där trista typen av sosse som tycker att allt partiet står för är bra och allt som alliansen gör är uruselt, utan att egentligen ha bildat sig en egen åsikt.

Idag är jag lite äldre och inser att jag inte blivit ett dugg klokare när det gäller att veta vilket "lag jag ska heja på"

Har alltid trott att jag är vänster, men måste erkänna att jag i senaste valet röstade höger.

Inte för att jag ville att alliansen skulle vinna, utan bara för att inte Göran Persson skulle få leda landet 4 år till.

Jag tror inte jag är den enda som gjorde så, vi var nog många som hade lagt vår röst på vänsterblocket om han hade haft den goda smaken att AVGÅ INNAN valet.

Med facit i hand så här i dryg halvtid så undrar jag. Får man ångra sig???

Nu har Mona Sahlin tagit över rodret i sossarna.

Har otroligt svårt för denna kvinna utan att riktigt kunna sätta fingret på vad det är som stör mig i hennes person.

Kanske är det så enkelt som att hon helt enkelt är för vanlig för att jag ska kunna känna förtroende för henne. Oproffsig är ett vokabulär som jag tycker stämmer in på beskrivningen.

Å andra sidan så kan jag för mitt liv inte känna någon som helst önskan att alliansen ska få leda landet efter 2010.

Nu har de slagit ihop sig på vänsterkanten vilket betyder att vi på något sätt har blivit en tvåpartistat.

På ena sidan Alfons pappa, överste Björklund, Skrikan från västerbotten och så Göran.

På andra sidan Mona "jag byter samarbetspartner och underkläder i samma utsträckning"Sahlin, Maria W och Lasse "jag är bara nästan kommunist" Ohly

Bra eller dåligt? Ingen aning. Det visar sig om 21 månader när vi har val igen.



Utan själ och hjärta del 2

Nu har jag kollat på TV igen:)
Den här gången var det Kvällsöppet i TV4.
Jag vet att debattprogram och undersökande journalistik ibland tenderar att vara minst sagt vinklad, men idag går det inte ens att skylla på det efter att ha sett programmet.
Flicka 16 år, bott halva sitt liv i Sverige. Misshandlad av sin pappa och bor i skyddat boende för slippa plågas av honom.
Nu ska hon utvisas till Kroatien TILLSAMMANS MED HONOM!!!!!!!!!
Flickan pratar inte språket och har dessutom romskt ursprung vilket inte kommer att göra livet lättare för henne i "hennes hemland"
Ett apskaft från Migrationsverket besvarade varje fråga hon fick i  TVstudion med en hänvisning till gällande lagstiftning, dock hade hon uppenbarligen ingen lust att i samma andetag nämna ett enda ord om FN:s barnkonvention.
Fy fan för människor utan civilkurage, de skulle inte få arbeta med så viktiga frågor.
Nu tycker kanske du att vi måste följa lagarna............Ja, det tycker jag oxå, men ibland, bara ibland så måste man kunna "think outside the box"

RSS 2.0